​over mooie billen en fitgirls

Jullie weten het al, ‘kennen’ me inmiddels een beetje, ik lees de nietszeggende berichten van de verschillende bladen op Facebook en maak me druk over de reacties. Een mens moet toch wat als hij (in dit geval zij) als hij op zijn luie gat ligt te liggen.

Je hebt het vast al geraden, ik heb het nieuws gelezen (jawel op wel een stuk of zes verschillende platformen zelfs) over Fajah en haar bijzonder fitte bilpartij. Laat ik eerlijk wezen, ik zou er ook best twee willen bezitten van dat formaat (én stevigheid), maar ik krijg dit lijf (nog) niet in de juiste houding om dit voor elkaar te krijgen. Liggend squatten heeft net niet hetzelfde effect, blijkbaar speelt het tegenwerken van de zwaartekracht toch een grote rol in deze oefening. Ik probeer het wel hoor (aangespoort door de obsessie van tegenwoordig voor een mooie derrière), maar na een mislukte squat of tien geeft dit lijf het op en beland ik weer in de door mij zo gehate horizontale houding op mijn bed. Niemand kan zeggen dat ik geen doorzettingsvermogen heb, het is ‘try and error’ en dat dagelijks.

Maar laten we het positief bekijken (ik ben tenslotte een positieveling), ik ben dus weer in ‘training’. Dat wil zeggen, ik heb de moed voor de zoveelste keer bij elkaar geraapt en probeer voor de inmiddels denk ik duizendste keer (blijf een vrouw, dus overdrijven is geoorloofd) mijn lijf weer een klein beetje ‘in shape’ te krijgen. Dit niet voor of door de zogenaamde ‘fitgirl rage’, maar gewoon voor mezelf. Hoe meer conditie ik kwijtraak, hoe groter de consequenties. Een marathon lopen zit er (denk ik) net niet meer in, maar wie weet een klein stukje met de hond op een goede dag wel. Je moet toch dromen houden nietwaar? En een stukje fietsen op de hometrainer is ook zo’n droom. 
Ik wilde me al overenthousiast inschrijven bij de sportschool, maar met mijn beginnende oefeningetjes ben ik binnen vijf minuten echt wel klaar (wel met een hoofd alsof ik al drie uur zwaar in training ben) en tja, ik heb al zoveel therapeuten en bijbehorende therapieën versleten dat ik dat ook wel zonder sportschoolhulp zelf kan inmiddels (ik ben een pro op dat front). Daarbij heb ik geen geld voor de sportschool (over), dus ik ben mijn eigen personal trainer. Ik spoor mijzelf aan tot grote hoogten, ben cheerleader en motivator in één, dit gaat hem worden, deze keer gaat het lukken (en wederom negeer ik de brandende pijn in mijn knieën, ik denk dat het toch ‘sporten’ met braces moet gaan worden).
Fitgirls met mooie billen, daar begon ik mee. Ze worden vereerd door de bladen en gehaat (of geliefd) door de lezers. Er zijn twee kampen; de een zegt dat leven op 1300 calorieën (incl. een hoog sportgehalte) niet gezond is, de andere groep zweert erbij. Ik las de reactie van een oud-wielrenster, iets over Fajah en een bak sla, ik snapte haar reactie wel (ze kreeg een hoop stront over zich heen, niet normaal). Niet iedereen heeft aanleg voor zo’n lijf, het moet ook je bouw zijn. Een mooi voorbeeld kan ik opnoemen uit eigen ervaring, ik had altijd vrij stevige benen (de schaatsersbouw, goede, sterke bovenbenen), maar wilde zo graag ook modellenbenen, hoe meer ik trainde, hoe meer been ik kreeg zeg maar. Nu zit ik in een rolstoel en heb ik mijn ooit zo gewenste dunne modellenbeentjes, geen spieren meer over (eh niet dat modellen geen spieren hebben, maar mijn benen waren niet zo gebouwd). Be carefull what you wish for… 
Niet iedereen zal zo’n lichaam kunnen krijgen en ook ik ben bang dat we een fout signaal de wereld insturen naar de opgroeiende, kwetsbare, gevoelig voor meningen pubermeiden. Aan de andere kant moeten zij leren stand houden in een maatschappij die zeer gevoelig is voor oppervlakkige uiterlijkheden. Je wilt ze zo graag hiertegen beschermen, waarom zo hard oordelen over zoiets stompzinnigs? Iedereen heeft goede punten, maar ik ben er zelf ook gevoelig voor, ik wil zelf ook graag zo leuk mogelijk in mijn rolstoel zitten (ik heb ook al die elro waar ik voor moet compenseren). 
Het is dubbel, ik ben gelukkig een stuk zelfverzekerder als vroeger, maar zoals ik al schreef, zo’n achterwerk als Fajah, tja willen we dat stiekem niet allemaal (met bijbehorend lijntje (en nee, ik bedoel slechts haar figuur))? Ik zou er best moeite voor willen doen, maar kan niet is in mijn geval echt geen luiheid, het kan écht niet (nog niet, zegt het stemmetje in mijn hoofd). Ach, ik ben een ‘fitgirl’ op mijn niveau, ik eet weinig calorieën omdat ik het overgrote deel van de dag slechts lig en ik de calorieën dus echt niet gebruik of nodig heb. Ik raad anderen aan gewoon gezond te eten, lekker te sporten (omdat je het leuk vindt) en vooral blij te zijn met je eigen lijf, met je gezond zijn. Ik weet dat dat belangrijker is dan mooie billen (en ooit zijn billen weer ‘uit’, wordt de aandacht weer gelegd op borsten (die ook al niet meer zijn wat…)). Je bent goed zoals je bent en echte schoonheid zit écht van binnen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s