genoten met een grote ‘G’

Dankzij Ziggo kon ik vandaag ook meegenieten van het concert van Guus Meeuwis. Ik hou ervan, vrolijke muziek, lekker sfeertje, Genieten dus…

Tuurlijk ga ik liever ook naar de Ziggodome, ben ik er liever ‘live’ in het ‘echie’ bij. Nu moet ik mij toch iets inhouden als ik meeblèr (mijn toonvastheid is niet om over naar huis te schrijven en mijn kopstem ook niet (eh, niet alleen de kopstem blijft achter)), anders zijn de buurtjes niet zo blij denk ik. Ik doe ze dat al teveel aan tijdens onze zondagochtendmuzieksessies. Ik zou het liefst meespringen, meezingen, meedansen, meedrinken en uit mijn dak gaan, maar de ervaring leert dat dat niet zo eenvoudig meer is.

Allereerst zit ik met mijn ligkwestie, bedden heb ik nog niet gesignaleerd in een concertzaal. Ten tweede de rolstoel, leuk hoor rolstoelplaatsen, maar het is toch wat apart van de rest, een maximum van twee of drie plaatsen (en de rest staat apart). Ik wil ook gewoon bij de rest, al snap ik echt wel dat dat voor de veiligheid is, leuk is anders. Kijk, doe dan maar lekker in een vak vooraan, voelt toch anders nietwaar? Alles is lastig, niet gewoon reserveren, je bent een apart geval. Dan reden nummer drie, de energie, ook die is er nie, niet meer in elk geval. Bij de heenreis is ie al op, dan moet ik nog er zijn én nog terug.

Oh wat zou ik graag een dagje ‘gewoon’ zijn, alles doen wat andere mensen doen. Een avondje uit, dansen, springen, uit mijn dak gaan. Een avond niet ziek zijn, niet liggen, gewoon meedoen. Sinterklaas, Kerstman, één avond?

Ach, dat wordt hem niet, dat weet ik best en weet je, dan ben ik blij met Guus én met Ziggo, zodat ik mijn avondje uit thuis mag en kan beleven. Toch genoten met een grote (en zachte) G, en Guus, als je ooit een mooi plekkie bij het podium hebt voor een liggende kneus en haar entourage, laat het me dan weten. Ik lach met een hoofdletter G van en voor Guus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s