nakende mensjes

Manlief heeft een weekje vrij, heerlijk! Ik heb daarmee ook een weekje vrij, tenminste zo voelt het. ‘Hoe dan’, vraag je je misschien af, ‘eh, niet lullig, maar je doet toch geen moer?’ Nou, niet veel nee, maar hij neemt bijvoorbeeld het koken al de hele week van mij over en hij staat vroeg op, zodat zoonlief niet alleen beneden zit (met zijn telefoon en dus gewoon op tijd op school komt). Ik voel mij een gezegend vrouwtje, juist deze week, nu de hel met enige regelmaat doorbreekt in mijn benen, bovenop de standaard ellende, kan ik deze ‘vakantie’ goed gebruiken.

Bijkomend voordeel is dat er leuke klusjes afgemaakt worden; wij waren begonnen onze brave burgerkeuken om te bouwen tot Pippi Langkous keuken (de muur was al geschilderd in ‘spekkie’ roze en geel), daar komt nu een bordenrek bij en een heus megagaaf zelfgemaakt vintage raamkozijn (je raadt vast al wie daarvoor opdraait, gezien mijn lijf standaard al in ligmodus ‘staat’)! Ik ben happy, het is een heerlijk vrolijk geheel, de lente in huis, gewoon altijd.

Maar, zoals de titel van dit blog al doet vermoeden, was dat niet onze bezigheid van vandaag. Vandaag gingen wij recreëren met de ‘nakende’ mensen; we gingen een dagje welness doen. Ik ben gek op de sauna, ik ben nogal een koukleum; mijn lijf warmt pas op bij 25° plus. Ik krijg het serieus voor elkaar kippenvel te hebben in de 85° sauna… Tja… Bijzonder mens hè? Ons oog viel op Bussloo, een keer wat anders (onze vorige ervaring daar was dat het behoorlijk druk was, sardientjes in een sauna druk, maar vandaag viel dat zowaar mee!) dan onze ‘thuisbasis’ Emst.

We hadden een ‘goede’ start, er liep een man voor ons die a) vond dat hij altijd voorrang had en b) dat hij aangezien hij toch voorrang had de deur voor onze snufferd dicht kon gooien… Sommige mensen leven in een soort vacuüm, kijken vooral niet verder dan hun eigen neus. Maar goed, na hem een keer of drie voor onze neus en wielen te hebben gehad (en nee, reed ik hem niet over zijn tenen, hallo ik ben heel lief hoor), loste hij op en lag de weg voor ons open. Het werd een heerlijke dag vol ontspanning, zonnen (mijn hoofd lijkt de vuurtoren van Texel wel, ik geef licht op grote afstand, waarom geen zonnebrand, eh ze hadden regen voorspeld dusss…), lekker eten (en drinken, mijn lijf weet niet wat het aanmoet met alle vitamientjes van de smoothies) én warmte dus, top!

Het enige minpuntje van de sauna is dat mijn lijf zich zo ontspant dat ik mezelf regelmatig als een lego poppetje weer in elkaar moet zetten; een kwestie van ploppen en krakken. Maar dat heb ik er zeer zeker voor over, deze valt in de categorie ‘knutselen met kneuzen’, letterlijk in dit geval. Het is dan ook een bijzonder gezicht (en nog beter gehoor, knak knak en plop), een keer wat anders.

Het was een dag met en tussen de nakende mensjes (in alle soorten, maten en kleurtjes, de sauna discrimineert niet, zegt deze ervaren roodhuid). Een top dag, met de groeten van de (toch niet zo) hittebestendige, vakantievierende, sauna-vererende vuurtoren kneus, UGH of was het UHG (om maar met Hiawatta te eindigen), in ieder geval geen Ugg, niet vandaag tenminste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s