Zwart, zwarter, zwartst…

De nieuwe traditie, Sinterklaasje pesten, Pietje wegpesten. Ieder jaar laait de discussie weer op en ieder jaar irriteert het me meer. Ik luister met stijgende verbazing naar wat zelfs mensen om me heen uitkramen. Mensen van wie ik bepaalde uitspraken absoluut niet verwacht. En ieder jaar neem ik me voor me vooral niet te mengen in deze discussie zonder eind, maar ik doe het nu dus toch.

Communicatie

Een discussie zonder eind, als mensen niet communiceren, niet naar elkaar wíllen luisteren is dit hele gezeik zinloos. Het gaat niet eens meer om iets oplossen, het gaat om volwassen mensen die hun grens bereikt hebben en nu stomweg hun poot stijf houden. Het is ontaard in peuterspeelzaal gedrag, er mag niéts veranderen, punt! Tja, dat is echt een volwassen standpunt…

Mij maakt het heel eerlijk gezegd geen ene moer uit, ik heb er niets mee, nooit echt gehad ook. Het voorliegen van kinderen, de cadeautjes zijn leuk, het plezier van het uitpakken, ach, geef mij maar kerst, maar dat is mijn mening. Normaal gesproken zou ik dat gewoon mogen zeggen, maar tegenwoordig krijg je een hele horde mensen op je dak. Ok, laat Sinterklaas blijven, laat de Pieten fiks onder het roet zitten, prima toch? Paarse Pieten vind ik niks, maar roet zwart? Prima toch? Nee, dan verpest je een kinderfeest.

Irritatie

Weet je wanneer je een kinderfeest verpest? Door ieder jaar de discussie aan te laaien, neem een beslissing en klaar mee! Sinterklaas wordt steeds meer een irritatiepunt en het gaat al lang niet meer om het oorspronkelijke punt (waar ik overigens begrip voor heb, ik vind dat geen één mens, volwassen of kind, gekwetst hoeft te worden), het is verworden tot een kinderachtig welles/nietes. Niemand wil een stapje doen richting midden en daarachter ligt het échte probleem.

Heftige reacties

Waarom schrijf ik dit? Omdat ik steeds meer schrik van de heftige reacties, als iemand reageert met ‘een Piet mag van mij roze zijn’ is dat haar mening en dat mag. Als de reactie daarop is dat degene ‘gedekt is door een bruintje’, dan word ik serieus boos. Doe toch verrek eens allemaal normaal! Volwassenen verpesten het en dat is de schuld van beide partijen.

Grow up!

3 thoughts on “Zwart, zwarter, zwartst…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s