huisarrest

Gisteren lag ik Blindspot te kijken, een aflevering waarin Mayfair met een enkelband om huisarrest krijgt. Dat zette me aan het denken en meteen was ik terug in twijfelmodus. Soms lijkt het wel alsof ik ook huisarrest heb, zo voelt het althans.

De meeste mensen kunnen gaan en staan waar ze willen, kunnen zich een leven achter de ‘geraniums’ niet voorstellen. Ik wel, vooral in de winter. Ja ik heb mijn bus en ja theoretisch kan ik dus doen wat ik wil, maar praktisch werkt dat toch iets anders. Alleen krijg ik indien noodzakelijk best mijn rolstoel in en uit de bus, maar dat gaat niet zonder consequenties, zeker nu niet. Mijn polsen, schouders en ellebogen zijn overbelast (aan een oplossing wordt gewerkt) door het vele chatten op mijn telefoon en daarmee wordt mijn kracht steeds meer beperkt. Alleen weg dus slechts in geval van nood.

Verder eist het lange binnenliggen net als ieder jaar zijn tol op mentaal gebied; ik word bokkig en ietwat neerslachtig. Ik haat dat, ik wil weer teveel, kan te weinig en vervloek mijn bed (waarin ik me bibberig terug moet trekken want mijn interne temperatuur is niet je van het). Ik heb een enorm gebrek aan energie, wat bijzonder lastig is met een inwendige stuiter en hypermodus. Ik ben dus in botsing met mezelf momenteel. Ik voel me weer eens opgesloten in dit kneuzerige lijf.

Toch is dit kneuzerige lijf de reden dat ik nu zoveel mooie, ontroerende reacties krijg. Ik heb de laatste paar dagen nieuwe mensen leren kennen (via chat en telefoon), mensen waar ik gevoelsmatig direct een klik mee heb, dat is bijzonder en mooi! De deelactie heeft zoveel meer reacties opgeroepen dan ik had verwacht, dat doet me goed! Maar het effect van het vele telefoon geloer op mijn armen geeft me de kriebels, als ik dat verrek al niet kan…

Het leven van een kneus gaat niet over rozen wat dat betreft, maar toch, de mooie reacties overstijgen dat. Die maken mij een enorm dankbaar mens. Zij maken mijn wereld weer groter, huisarrest met een groot raam, zullen we het daarop houden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s