geaard

Op veel statussen op Facebook staat het volgende: ‘Absoluut dat ik het durf!!!! Jullie vragen zich af waarom sommige homoseksuelen zich verstoppen en slecht leven? Simpelweg omdat mensen ze veroordelen voor hun geaardheid zonder ze echt te kennen… leef en laat leven!!! Wat verandert het aan uw leven als 2 vrouwen of 2 mannen van elkaar houden??NIKS!!! Als je akkoord bent kopieer en plak … Eens kijken wie er ook durft.’

Ik plaats het niet, niet zo. Niet omdat ik niet durf of omdat ik het er niet mee eens ben. Ik plaats het niet zo op mijn status omdat ik het absoluut abnormaal vind dat mensen iemand anders veroordelen of erger vanwege hun geaardheid!

Wie denken deze mensen dat ze zijn om een ander te veroordelen, is niet ieder mens gelijk, ongeacht kleur of voorkeur. Hebben we nu nog niks geleerd als mensheid? Het is in- en in-triest… we zijn mensen, allemaal. Hoe kun je iemand veroordelen op hoe iemand eruit ziet, waar iemand op valt? En kom niet aan met het ‘het hoort niet’ of met ‘tegen natuurlijk’. Verschuil je niet achter excuses. Is het de angst voor het andere? Deze veroordelende mensen maken de wereld niet mooier, maken mijn wereld niet mooier.

Als we iets moeten ‘prediken’ is het liefde, liefde voor het hart in de mens, een hart vol liefde is een mooi hart, een dankbaar hart. En dit hart behoort toe aan de mens die houdt van een ander mens, ongeacht de geaardheid van die ander.

Ben ik dapper als ik dat zeg? Durf ik het te uiten? Ik begrijp niet dat iemand het lef heeft een ander op zoiets te veroordelen, überhaupt iemand te veroordelen, zichzelf beter te vinden.

Stel je hart eens open en kijk ermee, kijk eens iets verder dan oppervlakkigheid, kijk naar de liefde tussen mensen. Die is mooi, dat is wat telt. Vergeet de haat, want die maakt lelijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s