Tribe reporter!

Een paar jaar geleden zag ik foto’s voorbij komen van Amsterdam fashion week, een catwalk show met rollers, stoere rollers! Een show waarin mensen met een handicap konden stralen, zoals het hoort. Er is en plaats in de wereld voor ons, we zijn niet anders, we zien er alleen anders uit. Onder die andere verpakking zit echter ook een man of vrouw met dezelfde interesses, dezelfde dromen als elke andere man of vrouw.

Één van die dingen is interesse in hoe we eruit zien, aandacht voor ons uiterlijk, kleding, make up. Ik mag dan wel in een rolstoel zitten, ik wil er graag ook een beetje leuk bijzitten. En ook zonder een arm of been wil je er goed uitzien, zelfs als je zelf niet ziet hoe je eruit ziet wil je graag iets leuks om aan te trekken, je wilt in ieder geval gewoon meetellen.

Ik heb altijd een interesse gehad in de fashion wereld, toen ik op de fotovakschool zat droomde ik van mijn foto in een bushokje (als fotograaf dan). Het is geen makkelijke wereld, zeker om werk in te vinden. Ik had een klasgenoot die echt de meest geweldige beelden maakte, maar een voet tussen de deur krijgen was lastig, klein wereldje. Als vaste kijker van de top model series kwijl ik bij de foto’s, ik hou er dus van!

En nu mag ik een stap dichterbij dit wereldje komen, ik mag mij gaan inzetten bij Sue’s Warriors! Als ‘Tribe reporter’ versla ik in mijn eerste opdracht de show op de support beurs, hoe gaaf is dat! Sue’s Warriors zet zich in voor een diverser beeld in mode en media en dit is hard nodig! Momenteel ligt de focus op de mensen met een lichamelijke handicap en daar hoor ik inmiddels ook bij. Ik heb zelf ervaren hoe groot het verschil is in benadering tussen onzeker in je stoel zitten en erin zitten met zelfvertrouwen. Zolang je je een apart geval voelt is het lastig je op je gemak te voelen, diversiteit is dus juist in de media (en daarmee ook in de mode industrie) belangrijk, op welk front dan ook.

Diversiteit op de catwalk, in tijdschriften, op televisie; niet alleen in zwart of wit, in dik of dun, ook in met of zonder handicaps. De wereld is mooi, diversiteit maakt hem mooier. Ik ben dankbaar en enthousiast dat ik mag helpen de wereld een beetje diverser te maken. Mijn razende digitale pen is er klaar voor, stay tuned…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s