Detox

Vorige maand ben ik begonnen met de everyday sapkuur van Juisz, ik had geluk, ik mocht ze uitproberen voor mijn blog. Ik was ook enthousiast, mijn lijf reageert goed op de extra vitaminen die het nu binnenkrijgt. Mijn darmen doen nogal eens moeilijk, maar het minderen van gluten en vermijden van zuivel en suiker werpt zijn vruchten af. Ik ben een groentenmens geworden, minder vlees, minder koolhydraten en meer groenvoer. Nu merk ik pas hoeveel invloed voeding heeft op je gestel, mijn darmen functioneren beter en de misselijkheid is weg, geen medicijnen daarvoor meer nodig!

In het kader van ‘gezondheid naar een hoger level’ bedacht ik mij dat een detox kuurtje geen overbodige luxe was en zo heb ik mij daar deze week op gestort. Aan de ene kant de pillen (morfine meets prednison) en aan de andere kant groenvoer uit een flesje. Mijn menu bestaat uit worteltjessap, basilicum met sla in sap, bietjessap en meer van dit. Is het lekker? Nou niet direct, maar het went. Ik vul een en ander aan met wat fruit en een handje nootjes, anders red ik het niet.

Dag één was simpel, geen probleem. Dag twee werd zwaarder (vooral vannacht knorde mijn maag) en vandaag roept alles wat lekker is mij toe. Maar ik blijf sterk, mijn darmen lijken te resetten en dat voelt goed. Zometeen nog een prik in mijn achterwerk halen voor mijn B12 achterstand en dan kijk ik morgen of ik nog een dagje toevoeg of niet. Bijbehorend voordeel is dat mijn buik langzaam verdwijnt en ik mijn strakkere shirtjes weer uit de kast durf te halen. Het was niet het hoofddoel, maar prettig is het wel. Als ik nu de Oreo’s hoor roepen, haal ik mij een jurkje voor de geest, schenk een glaasje bietensap in mijn wijnglas en zeg Proost, op een gezonder lijf!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s