Ontoerekeningsvatbaar

Ik vraag me oprecht iets af. Zouden mannen en vrouwen in hoge posities automatisch in de overgang belanden? Het lijkt namelijk wel of hun hormonen hen ernstig parten spelen…

Even naar mijn eigen ervaringen kijken, naast de ongelooflijk irriterende maandvloed ben ik tijdelijk ontoerekeningsvatbaar. Nooit last van PMS gehad, maar sinds ik in de overgang ben lijkt het alsof de natuur mij straft voor alle chemische rotzooi die ik in mijn systeem heb gepropt. Ik ben ongelooflijk geïrriteerd en kan helemaal niets hebben van niemand (en zeker niet van mezelf), tel dat op bij een klierend lijf en de nodige uitdagingen op ander gebied, een sudderend griepje en je hebt een wandelende tijdbom. Eentje die af en toe ontploft in een hoestbui, gevolgd door een niesbui, een snotterende tijdbom dus, een emotioneel incontinente ook nog. Feest dus.

Ik denk dat de mensen die de wereld regeren (of denken te kunnen regeren) ook aan overgangsstress lijden. Ik zou niet weten hoe ze anders zulke idiote ideeën kunnen verzinnen. Daar moet een soort van ontoerekeningsvatbaarheid aan te pas komen toch? Hoe verzin je het anders om als baas van Amerika je zin door te drijven als de eerste de beste dreinende kleuter die zijn zin niet krijgt? Of als lid van een religieuze beweging mensen compleet buiten te sluiten, zeg maar rustig discrimineren?

Ik heb nooit gesnapt hoe je je als mens boven een ander mens kunt zetten, dan mankeer je denk ik serieus iets in je bovenkamer. Daar waar het geloof in eerste plaats liefde voor ieder mens zou moeten prediken, preekt het vooral voor eigen parochie en zet het angst om in haat. Wie deed dat ook alweer jaren geleden? Geen wonder dat er stortvloeden uitgestort worden op de mensheid…

Ik maak me zorgen, ik snapte al niet veel van veel mensen, maar ben het spoor echt volledig bijster. Gister schreef ik het al, ik heb even pauze nodig van de gekte van de wereld. Wanneer worden we wakker, wanneer gooien we nu eens serieus onze kont tegen de krib? Wat mij betreft mogen de leden van de SGP en de CU die de homohaatverklaring hebben ondertekend per direct de regering uitgeflikkerd worden, zulke figuren horen niet thuis aan het roer van een land waarin iedereen welkom hoort te zijn, ongeacht kleur, geloof of geaardheid. Het doet me enorm veel verdriet dat deze mensen zo weinig respect hebben voor alles wat leeft op deze aarde.

We leven in een overgangsperiode, eentje die klaarblijkelijk ook gepaard gaat met stortvloeden op vele vlakken. Tijd om voor onszelf te bepalen in wat voor wereld we willen leven; eentje met geld en mafkezen aan het roer, of eentje waarin we opkomen voor de mens en het sámen gaan rooien. Aan jou de keuze…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s