Onderweg

Deze week staat in het teken van reizen. Niet naar verre bestemmingen, maar reizen in ons kikkerlandje.

Zondag maakten manlief en ik een tripje naar Volendam. Ik was er nog nooit geweest en het leek me fantastisch, zeker in fotografisch opzicht. We namen de toeristische route, over de dijk bij Enkhuizen, tussenstop Bataviastad, Edam, Volendam centrum. Niet te missen, busladingen vol selfiesticks wijzen de weg. Vlaggetjes met volgende schaapjes, foto’s nemend in iemands tuintje, bizar! De Volendamse dijk leek wel een mierennest. Niet mijn ding, ik zag vooral toeristische billen. We hebben nog wat rondgestruind tussen de rustige straatjes (wel leuk) en zijn daarna op zoek gegaan naar ons hotel.

De volgende ochtend togen we naar ‘de Zaanse schans’. Het weer was bar en boos, een pittig windje liet de fietsers schuin over de weg gaan. Donkere wolken met af en toe een straaltje zon. Ik hou van blauwe luchten, maar fotografisch is dit zoveel beter! Ik hield dus vooral mijn smartphone tegen het raam. ‘De Zaanse schans’ vond ik leuk, net het ‘Openlucht Museum’ in het echie. Molens en huisjes en wind, veel wind. Toen we rond waren kwam de regen, we waren precies op tijd. Daarna naar Marken, ook leuk, toerist in eigen land. De vuurtoren was een stap te ver met dit weer, maar rondje huisjes kijken beviel prima. Mijn lijf was het zat, op weg naar huis.

Dinsdag even bijpraten met mijn vriendin en een bezoekje trombosedienst, woensdag voorbereiden op vandaag, wamt ik ben weer op reis. Nu in mijn uppie met de kneuzentaxi. Vergadering Facing EDS, er moeten spijkers met koppen geslagen worden, aan de bak dus! Ach ook Brabant is mooi en wie weet heb ik tussendoor wat tijd mooie plaatjes te schieten, ik ben een geoefend meerijdend fotograaf.

Hierbij wat smartphone plaatjes, een stukje laag Holland.

One thought on “Onderweg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s