Dreams…

Al een aantal jaar denk ik na over extra hulp voor mijzelf. Hulp in de vorm van een trouwe viervoeter, eentje die altijd aan mijn zijde is. Ik heb altijd gedacht dat ik eigenlijk nog ‘te goed’ was voor deze prachtige hulpvraag, maar dat heb ik eigenlijk bij iedere vorm van hulp…

In oktober ben ik een weekend op pad geweest voor Facing EDS, Aura (de labrador van Mariska) was mee. Een weekend lang kon ik van dichtbij zien wat Aura deed voor en vooral met Mariska. Ik vond het geweldig om te zien hoe zij samen echt een setje vormden. Ergens begon er iets te kriebelen in mijn binnenste, maar zo lang onze Joppe er nog was genoten we van onze eigen senior. Nu Joppe er niet meer is gingen mijn gedachten steeds weer draaien. Ik wil naar buiten, ik moet naar buiten, maar ik ervaar een enorme drempel dit in mijn eentje te doen. Ik durf gewoonweg niet in mijn uppie op pad te gaan zonder een zinnig doel. Ik weet dat het onzin is, maar het leven met beperkingen beperkt op zoveel meer fronten dan slechts het fysieke.

Vandaag heb ik de knoop doorgehakt, ik heb van de week alles op een rijtje gezet en het aangekaart bij manlief. Ik wil ervoor gaan, ik denk dat een hulphond zo ontzettend veel voor mij kan betekenen. Buiten de fysieke hulp, met deuren, met dingen oprapen, met mijn jas of sokken op een slechte dag, buiten dat heb ik behoefte aan een maatje, een maatje waarmee ik naar buiten moet, geen excuses meer. Nooit alleen en niet langer afhankelijk van anderen, want hoe lief ik iedereen ook vind, ik moet op mezelf kunnen bouwen. Het is tijd, ik ben er klaar voor.

De eerste stap is gezet, nu gaan we een spannend traject in. Ik heb mijn keuze laten vallen op hulphondenschool ‘de Click’, het inschrijfformulier is aangevraagd, een eerste kennismaking per telefoon hebben we gehad. Nu volgt er een intake gesprek en dan de aanvraag bij de zorgverzekering. Ik hoop zo dat zij inzien dat dit mijn wereld groter maakt, dat dit mijn zelfstandigheid ontzettend ten goede komt. Ik hou jullie op de hoogte van dit proces en wie weet wordt dit wel een mooi boekje; hulp voor de Kneus!

One thought on “Dreams…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s