Hoe gaat het met je?

Zo’n simpele vraag. Geen simpel antwoord, voor mij in elk geval. Sowieso ligt het antwoord aan de persoon die hem stelt, is het ‘de’ beleefdheidsvariant of is het oprechte interesse? Sommige mensen denken dat ze het per definitie niet mogen of kunnen vragen, puur omdat ik met mijn kont op wielen zit. Raar toch? Wielen onder je kont zeggen niets over de staat van de dag, echt niet. Dan zou iedere dag van iedere roller per definitie kut zijn en dat is niet zo, althans niet voor mij (laat ik de dingen bij mezelf houden).

Simpele vraag, nee dus, check. Ik ga hier even uit van de oprechte vraag. Raar trouwens dat je zo’n eigenlijk best intieme vraag stelt uit beleefdheid. Vraag iets niet als het antwoord je niet interesseert. Als ik aan iemand vraag hoe het gaat wil ik dat oprecht weten, anders praat ik wel over het weer ofzo. Gevaarlijk, als je me nu tegenkomt en ik zeg ‘lekker weer he?’, denk je dat het me niet interesseert hoe het met je gaat. Ach dan ben je dit blog waarschijnlijk al lang en breed vergeten en daarbij, ik ben eigenlijk altijd oprecht geïnteresseerd in mensen.

Simpele vraag, poging drie inmiddels (toch niet zo simpel). Nu het antwoord, ‘eh, goede vraag’. Hoe gaat het eigenlijk? Ik weet oprecht niet wat ik moet antwoorden. Het ligt aan de persoon die het vraagt. Je kun variant a krijgen: ‘goed hoor’, variant b: ‘fysiek klote, mentaal goed’ of variant c: ‘ik weet het eigenlijk niet’. De laatste is eigenlijk het meest passend bij de realiteit, ik weet het eigenlijk niet.

Het weer werkt niet mee, mijn lijf doet het niet goed bij deze temperatuur. Ik heb al weken, zo niet maanden last van buikpijn en misselijkheid. Dat laatste verdwijnt bij het innemen van een pijnstiller, mijn pijnreceptoren werken niet zoals bij een ‘normaal’ persoon. Mijn darmen werken wel weer iets beter sinds ik me probeer te houden aan het ‘sit smart’ dieet, de havermout heb ik omarmt en helpt me de dag door. Na het avondeten blijft het echter klieren en ik sta er ook mee op. Mijn gewrichten blijven ook in dwarsligmodus, of ik nu loop, zit of lig. Verschil is dat als ik dag één teveel doe ik dag twee nog meer last heb en dus blijven liggen in dat opzicht de beste optie is. Mijn nek wordt een steeds groter probleem, mijn hoofd is te zwaar geworden. Dat krijg je dus met al die kennis en ervaring 😉.

Je leest het, het is niet zo simpel. Ik hou het dus maar bij optie twee in mijn kneuzenmenu. ‘Hoe gaat het met je?’ ‘Fysiek kut, verder ok’, al is het mentaal toch echt tijd voor buiten-lig-weer (gaat het toch ook een beetje over het weer 😉).

One thought on “Hoe gaat het met je?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s