Happy Soap

Ik breng dagelijks wat tijd door op Instagram. Ik hou van foto’s en het scrollen langs verschillende prachtige exemplaren is dan ook een voor mij zinvolle tijdsbesteding. Tijdens dit scrollen word je met enige regelmaat met je neus op reclames gedrukt en tja, daar ben ik behoorlijk gevoelig voor zo blijkt. Ik heb dus al verschillende onzinnigheden het huishouden binnengebracht. China-meuk zo blijkt vaak, maar soms zitten er juweeltjes tussen de advertenties.

Ik stuitte op Happy soap; shampoo zonder zooi én zonder plastic! Geen fles, maar een stuk zeep. Ik was in dubio, zou het werken? Zou het geen zooitje worden als ik met een stuk zeep mijn haren moest wassen en belangrijker nog, zou mijn hoofdhuid en haar er goed op reageren? Ik heb nogal een eigenzinnig hoofd in dit opzicht. Mijn hoofdhuid reageert niet zo goed op de meeste producten. Ik heb psoriasis en dan vooral op mijn hoofdhuid. Mijn haar is van het type droog, droger, droogst en ik moet standaard eerst een zooitje knopen ontwarren, zelfs met conditioner.

Maar goed, happy soap, ik zag het en mocht het testen. Ze hebben keuze uit een heleboel soorten shampoo. Het idee minder plastic te gebruiken staat me wel aan. We zullen toch iets moeten veranderen en alle beetjes helpen. De shampoos zijn vegan, dierproefvrij, palmolie vrij en gaan negentig tot honderddtien wasbeurten mee. Dat is even lang als vier flessen normale shampoo! Het is dus nog goedkoper ook.

Ik koos voor de groene soap bar, de Tea-riffic variant. Deze bevat groene thee en werkt verstevigend. Hij is geschikt voor normaal tot droog haar en verzorgd de hoofdhuid. Ik moet zeggen, ik ben om! Je gebruikt het als een stuk zeep en het geeft geen schuimende puinhoop. Je maakt het even nat, legt het weg en hebt niet meer nodig. Mijn haar heeft nog nooit zo fijn aangevoeld. Mijn hoofdhuid is rustig en ik kam zo door mijn haar heen. Geen knopen meer, het zit gewoon goed, geen slappe hap meer.

Conclusie, beter voor het milieu en beter voor mijn haar. Ik zeg proberen, echt de moeite waard en ik geef mijn eerlijke mening, dit is geen betaald blog, slechts een eerlijke ervaring!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s