de poëtische kneus gaat ‘live’

poezie-avond

Vanavond is het zover, de Liemerse poëzie avond. Even bij het begin beginnen… Een paar weken geleden werd ik gevraagd mee te werken aan een poëzie avond, dit naar aanleiding van een stuk in de plaatselijke krant over het uitkomen van mijn bundel: ‘mijn wereld in woorden’. Ik vond het zeer spannend, maar het leek me ook erg leuk, dus ik zei ja, maar niet in mijn uppie. Geen probleem, de dames van de bibliotheek hadden nóg twee dichters op het oog én ik kende iemand van vroeger die zich ook aan de schrijfsels had gewaagd, dus de ‘opstelling’ was bekend. Met z’n viertjes een leuke avond met optredens verzorgen. Daar gingen we dan, ik als beginneling op dit front, hoe doe je zoiets? Gelukkig zijn de twee andere dichters ervaringsdeskundigen en samen hebben we een opzetje gemaakt van wie, wanneer en… de rest was aan onze eigen creativiteit.

Daar zit je dan, twee bundels, een telefoon vol gedichten en een leeg ‘vel’. Hoe plak of praat je zo’n blok aan elkaar? Ik ben wat dat betreft echt een nitwit, geen idee. Dus je zoekt wat uit, schrijft wat aan elkaar en gaat aan het oefenen. Mijn eerste proefkonijn was zoonlief, zijn duidelijke mening was dat ik praatte als een robot, dus dat was een verbeterpuntje (nou ja, punt). Meer oefenen dus, rustig praten (ik ratel sneller dan een sneltrein), klemtonen leggen, foto’s zoeken en weer schrijven. Drie blokken, in verschillend thema, zonder het saai te maken. Een mix van poëzie én blog, lastig, maar het is gelukt (geloof ik).

Ik had de Duiven Post gevraagd of ze er aandacht aan wilden besteden, dat wilden ze en toen ging het dak eraf hier. Telefoon van de Gelderlander, een interview, paginagroot nog wel! En een mailtje van de radio, of ik er iets over wilde vertellen? Natuurlijk wil ik dat! Ik heb me gek gemaild toen mijn bundel uitkwam, maar geen respons en nu komt het alsnog. Het is bijna surrealistisch, een bus, promotie, alles tegelijk, zo spannend, zo leuk!

En nu gaat het echt gebeuren, vanavond om acht uur ‘sta’ ik voor de groep (als ze komen 😉), my big night, ik heb vanmorgen even op een vriendin geoefend en die vond het meer dan ok, dus ik ben er klaar voor. En om 21.15 (in de pauze) belt radio 2 en ben ik ‘live’ op de radio met een kort interview. Dus de kneus gaat écht live, kom maar op!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s