Iron Woman

Ik wil graag Iron Woman worden… Niet omdat dat er mega cool uitziet (wat ik als stiekem zijnde nerd wel vindt), maar omdat dat zou betekenen dat ik weer zou kunnen functioneren en dat zie ik wel zitten (kan Iron Man eigenlijk zitten in dat pak?).

Ik ben aardig op weg; mijn vingers zijn al gevangen in zilverwerk. Regelmatig krijg ik de vraag waar ik al deze mooie ringen vandaan haal (laatst nog in de sauna, oh zijn die niet voor de sier? Eh nee, dan had ik ze echt niet omgehouden, maar zonder kan ik de lift knop niet indrukken, enig idee hoe lastig het is dat je vinger ernaast staat als je op de bel drukt of de plee wilt doortrekken), of vind je zoveel sieraden niet wat overdreven? Ach, ik val graag op. De meeste mensen denken dus dat mijn splints (zo heten ze) sieraden zijn, ik vind ze zelf gelukkig ook mooi, maar ze houden mijn vingers op hun plek. Ik ontdekte gister dat mijn duim inmiddels ook alle kanten op luxeert (dat is uit de kom schiet), dus ik voel weer een aanvulling op het zilver assortiment aankomen. Ik heb dure vingers!

De vingers zijn niet de enige hyperdebiele onderdelen; mijn knieën kunnen er ook wat van. Waar de meeste mensen doorschieten in de achterwaartse beweging gaan de mijne geheel tegendraads mijn karakter volgend naar opzij. Ik liep al vroeg met een knie in de ‘steigers’, lopen zonder kniebeschermers is een uitdaging, staan ook overigens, ken je die wiebelpoppetjes van vroeger, zo ben ik ook als ik sta. Van voor naar achter en links en rechts (net de Nederlandse Amerikaan, je ziet me al van verre gaan). Zoonlief heeft mijn wiebelknieën ook overgenomen, ietwat onpraktisch, maar gelukkig hebben we de braces! Tweede onderdeel dus op het Iron Woman pak, goede kniebeschermers, check.

Dan probleemgeval nummer drie, en da’s een beste, die gaan we morgen aanpakken op het revalidatie centrum. Al verschillende dingen geprobeerd voor mijn tegendraadse, subluxerende (dat is bijna uit de kom) schouder. Alle braces gaan ofwel lekker strak over een deel van de boezem (die is al niet zo groot en dan nog de helft minder van de helft…) ofwel strak onder de oksel door (vervelende bijwerking op de betreffende zweetklieren (die gaan klieren) en mega strak en dat vind mijn andere arm niet leuk en mijn nek ook niet). Hoe fixeer je zo’n ding en dan liefst zonder schroeven? Een uitdaging dus, wederom op te lossen door…. Juist Iron Woman, ben je al overtuigd?

De rug moet stabiel gehouden worden (fijne bijwerking van het liggen, je spieren worden minder), ik heb jaren ‘getraind’ voor mooie spieren en eindelijk modellenbenen, door… mijn rolstoel (niet aan te raden overigens, je loopvermogen gaat er niet van vooruit), dus ook daar een brace. Gelukkig zijn mijn enkels redelijk ok, loop ik toch niet veel en zouden die erbuiten kunnen blijven. Je leest het, een complete hardware store in the house.

Dus… als de audities voor Iron Woman gehouden worden, verdien ik de baan, kom maar op, as tough as it gets, I’m your woman (graag met stuntvrouw voor de eh fysiekere scènes, zoals lopen… ).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s