helende stroming

Klinkt vaag he? Is het niet hoor, ik verwijs simpelweg naar mijn badkuip en het warme water erin. Een ontspannend bad is soms de beste optie voor mijn pijnlijke ledematen.

Ik heb een pittig weekje achter de rug, fysiek dan. Er blijken zich weer een aantal ontstekingen ontwikkeld te hebben en die gedragen zich als heuse herfststormen. Ik heb dus last van storm in mijn lijf; compleet met wateroverlast (dit in de vorm van nachtelijke zweetaanvallen, waarbij ik al klappertandend eigenwijs in mijn bed blijf drijven want erbuiten is het nog kouder) en een groot temperatuurverschil.

De ontstekingen zijn niet beperkt gebleven tot mijn gewrichten, maar hebben ook luchtwegen en holtes overgenomen. Waar de meeste mensen gaan hoesten en snotteren geeft mijn lijf echter geen kik, slechts het suizen van mijn oren en het slecht horen (huh, wat zeg je, ben net B2 van Bassie en Adriaan) was een aanwijzing. Ik was niet van plan met een ‘verkoudheidje’ naar dok te rennen, maar mijn dok nummer 2 (ik heb inmiddels een alternatief arts erbij ingeschakeld) vond het wel nodig en uiteindelijk zijn beide dok’s het erover eens dat ik mij toch echt eerder moet melden. Deze herfststorm moeten we oplossen en het is dus weer Prednison tijd, een stootkuur en een neusspray.

Prednison helpt mij echt wel, maar ik word er ook ziek van. Het begint een uur na inname van de pil; mijn huid staat in brand, de temperatuur gaat naar standje zeer onaangenaam, ik word misselijk en ben echt kei kapot. Deken op, deken af en weer op, er vormt zich een laagje zweet alsof ik in de sauna zit en dat verkilt, wat het deken op, deken af dan weer verklaart. Dit herhaalt zich iedere avond (en nacht). Mijn fentanyl pleisters (de morfinepleisters) zijn van de leg door het verschil in temperatuur, wat weer resulteert in afkickverschijnselen als ze iets te lang zitten naar hun mening. Pittig dus, maar nodig, de bult op mijn rug slinkt langzaam maar zeker en dat was de bedoeling.

Even terug naar mijn intro, het warme bad. Dat is eigenlijk de beste methode om mijn lijf enigszins ontspannen te krijgen. Dat heb ik vanmiddag dus maar even ingezet, heerlijk! Jammer is het dat toch echt de meeste voordelen ook nadelen hebben. In mijn geval is ontspannen oh zo fijn, maar ook oh zo lastig, alles is nu namelijk wiebelig; het bad heeft geholpen, nu is het oppassen. En na mijn pilletje staat mijn huid weer in de fik, het lijkt echt het meest op een flinke zonnebrand qua gevoel, ook daar doet een bad geen goed aan.

Het blijft keuzes maken, concessies doen, het helende water, kiezen voor ontspanning of steeds maar doorbikkelen zonder, wat is wijsheid?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s