Tinekeshow

Vandaag was het zover, ik mocht naar de Tinekeshow! Op de radio, in de studio in Hilversum, super leuk, maar ook super spannend!

Na een ietwat onrustige nacht (wat moet ik aan (ook al is het radio, je wilt er toch een beetje leuk uitzien), wat moet ik zeggen (en wat moet ik vooral niet zeggen (waarna je er juist aan denkt)) en ik moet slapen, maar ik kan die knop in mijn hoofd niet uitzetten) startte mijn dag. Eerst een telefonisch voorgesprek, even wat eten, mijn eigen visagiste spelen, een fles haarlak leegspuiten en ongeveer klaar. Op naar Hilversum!

Ietwat vroeg kwamen we daar aan (manlief is graag ruim op tijd, ik daarentegen ben meer van het laatste (in mijn ogen juiste) moment), ruim op tijd in ieder geval. Konden we wel even rustig rondkijken. We werden zeer vriendelijk ontvangen en naar de studio gebracht (onderweg nog even enthousiast naar Gijs Staverman gezwaaid in de studio aan de overkant van de gang), alwaar we iets te drinken kregen en ik me mentaal voor kon bereiden (oftewel zenuwachtig kon maken). Leuk om dit eens van dichtbij te bekijken!

De klok ging richting half twee en ik mocht mij met Alex installeren op mijn plekkie in de studio van NPO 5, nu was het voor het ‘echie’, spannend! De vlinders raasden door mijn ingewanden, maar Tineke (de Nooij) is een ontzettend lief mens en stelde me gerust, komt goed, gewoon een leuk gesprek. En daar was het dan, hét moment, de rode lamp op mijn microfoon ging aan en ik werd geïntroduceerd, live op de radio (op onze vraag hoeveel luisteraars schrok ik, 400.000, wow, dat is veel!). Nu moest het gebeuren, hier kwam ik voor, aandacht voor onze aandoening!

Gelukkig begreep Tineke die essentie heel erg goed en volgens mij kwam het ook best uit de verf. Erg leuk ook dat er lotgenoten reageerden op en tijdens de uitzending! Iemand waar de puzzelstukjes op de plaats vielen, daar doe je het voor!

Nu weer thuis, de energie is op, meer dan op. Dit soort dingen vreten energie, maar als het meer bekendheid oplevert, meer begrip is dat het meer dan waard. Morgen rustig aan, woensdagochtend dendert de trein weer door; een fotoshoot voor een blad, een belangrijk blad (denk ik), daarover later meer.

Hierbij trouwens de link, voor de liefhebber, het gesprek van vanmiddag…

http://www.omroepmax.nl/tinek…/uitzending/…/martine-reesink/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s