Voetstappen in het zand

Soms word je ineens geconfronteerd met jouw dromen, door de ogen van een ander. Een foto op Facebook, een interview op tv. Ik gun iedereen het beste hoor, écht, maar op zo’n moment word je toch weer met je neus op de gevoelige feiten gedrukt. Een gevoel van verlies overvalt je, een steek in het hart voor verloren dromen.

Ik ben redelijk flexibel, ik schakel snel en pas me aan. Ik bekijk de dingen met een open en positieve blik. Ik zie kansen en mogelijkheden en geef de beren langs de weg het nakijken. Toch steekt het wel een beetje als ik anderen mijn droom zie leven. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg, probeer niet al teveel achterom te kijken, maar soms haalt het verleden je in via de voetstappen van de ander.

Een nadeel van Social media is dat je hiermee geconfronteerd wordt. Ieder voordeel heeft z’n nadeel, dat zag Johan heel goed. Van de week werd ik overvallen door een gevoel van verlies toen een Facebook vriend zoiets simpels deelde als een fotografie opdracht. Hoe graag zou ik de kans hebben gehad een carrière als fotografe op te bouwen? Eenzelfde gevoel overvalt mij als ex collega’s iets delen over mijn ex werkgever. Ik heb hier altijd met ontzettend veel plezier gewerkt.

Mensen vergelijken het weleens met het gevoel van een voetballer met een blessure. Het lijkt hetzelfde, maar heeft een enorm verschil; de voetballer kan door een knieblessure dan misschien niet langer voetballen, maar kan wél een andere droom najagen. Mijn beperkingen zijn zo groot dat er weinig overblijft. Niet veel mensen kunnen zich inleven in een leven dat gepaard gaat met zoveel dingen die niet langer kunnen. Er zijn nu eenmaal in dit opzicht meer onmogelijkheden dan mogelijkheden.

Ik verzet me niet langer tegen het gevoel, tegen de steek in het hart. Het is geen jaloezie, het is niet dat ik het anderen niet gun. Het is dat ik het mezelf óók gun. Ik laat mij overspoelen door het gevoel en zet dan mijn blik weer op de weg voor mij. Ik heb namelijk ook hele mooie kansen gekregen door mijn aandoening en ik weet zeker dat er nog heel veel mooie ervaringen aankomen. Ik zet de teleurstelling om in woorden en zet daarmee de knop in mijn hoofd om, eh meestal dan…

blog-voetstappen.m4a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s